MENU Home
Luisteren

Op uw stationConversion kan ook op jouw omroep worden uitgezonden, speciaal aangelevert met station formatting en presentatie(s).

Audio productiesConversion kan voor u diverse soorten jingles, reclameboodschappen en voicetracks aanleveren.| meer

Format
Conversion is een christelijk muziek- en jongerenprogramma met aandacht voor christelijke artiesten en activiteiten uit de regio. Eigentijdse christelijke popmuziek is het hoofdingrediënt van Conversion. De muziek moet een breed publiek dienen en vooral ‘lekker in het gehoor liggen’. Er komen verschillende moderne stijlen aan bod, zoals: R&B, pop, rock, hip-hop en dance. Extreme rock en house vallen buiten de formattering. Aan de andere kant zijn easy-listening en praise de extremen, die alleen aan bod zouden kunnen komen als er een directe relevantie is. De muziek moet een positieve indruk achter laten op de luisteraar (‘feel good’).

Het programma is een programma dat gericht is op lokale en regionale onderwerpen. Conversion wil met een positieve insteek en fijne muziek zich met de leefwereld van de luisteraars verbinden.
Conversion is alles behalve een non-stop muziekprogramma. Nieuwtjes over de christelijke artiesten en concerten in de regio kleden het programma aan.

Conversion is voornamelijk een muziekprogramma voor (christelijke) mensen die zich jong voelen. Toch wordt de uitdaging aangegaan de zogenaamde ICE-norm te halen, zoals deze in de Mediawet is omschreven.
Informatief: Conversion biedt informatie over activiteiten en concerten die in de regio plaats vinden, vermeldt waar de lokale artiesten mee bezig zijn en behandeld regionaal nieuws en wetenswaardigheden tussen de muziek door, en probeert de muziek aan deze onderdelen te koppelen.
Cultureel: Het programma grijpt in op de christelijke jongerencultuur. De christelijke muziek die jonge mensen luisteren komt aan bod. Met name lokale artiesten krijgen een plaats in het programma.
Educatief: Tijdens het programma is er ook (beperkt) ruimte voor educatie op een luchtige manier. Zaken uit de muziekindustrie of jongerencultuur en het christelijke geloof, kan worden uitgelegd.

Uitvoering
Vooraf worden er presentaties, berichten en concerten ingesproken en opgeslagen (voicetracks) Conversion wordt automatisch samengesteld door een script. Het script stelt de diverse onderdelen samen: De opening van het programma, een verjaardagskalender, de nieuwsberichten vanuit 'het Nashville van Nederland' en de concert-agenda en omlijst dit met toepasselijke muziek van de betreffende artiesten. Standaard worden om de week de nieuwsberichten vanuit 'het Nashville' en de concertagenda omgewisseld in de programmering, zodat niet altijd afgesloten worden met de concert agenda. Automatisch worden alle programma jingles en station calls toegevoegd en wordt het programma in de gewenste lengte (tijdsduur) gemaakt. Voor alle omroepen kan het programma dus apart worden samengesteld, met andere jingles en een andere selectie van het nieuws. Dit programma kan worden omgezet in een audio-bestand en worden gedistribueerd via internet.

Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden!

Studio:
0318-543249

Mobiel:
06-25375856

Email:

Copyright 2018 © Conversion Radio